Cmatch

iLearn Strategies & Development

Neem contact op

Coaching

Wat is Cmatch

Ieder mens heeft een leerstrategie. Als je weet wat je leerstrategie is, kan je makkelijker en sneller informatie opnemen, verwerken, toepassen, reproduceren en onthouden.

Je leerstrategie is de manier waarop je het makkelijkste informatie opneemt, verwerkt en opslaat in je geheugen.
Als je weet wat jouw leerstrategie is, weet je hoe je moet omgaan met de informatie die je dagelijks op school of in je werk krijgt. Dit maakt leren en werken een stuk makkelijker en effectiever.
Vanaf 8 jaar is het aan te raden de leerstrategie te onderzoeken. Zeker voor kinderen met een leerachterstand of leerstoornis.
Ook voor volwassenen is het goed te weten wat de leerstrategie is.
Aan de hand van vragen wordt jouw leerstrategie onderzocht en daarna volgen aanbevelingen over hoe je het beste leert.
In een aantal coachingsbijeenkomsten wordt een passend plan van aanpak opgesteld wat ingezet kan worden bij alle mogelijke vormen van informatie verwerken.

Coaching

Waarom Cmatch

Die analyse wordt gemaakt door de MILS. Je maakt dan een aantal keuzes en aan het einde krijg je te zien hoe informatie bij jou het makkelijkste binnenkomt. Je hoeft niets te typen of uit te rekenen, alleen keuzes te maken. Je kiest steeds datgene wat jouw voorkeur heeft.

Aan het einde van de analyse vertel ik jouw wat de scores precies betekenen en geef ik je een aantal praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Je merkt dan ook meteen verbetering.

In een coachingsbijeenkomst stellen we een passend plan van aanpak op wat ingezet kan worden bij alle mogelijke vormen van informatie verwerken. In de les, bij het maken van huiswerk, tijdens toetsen of examens. En in het werk, bij het verwerken van mails en berichten, gesprekken en overleggen presentaties en lezingen of training en scholing.

Je hebt talenten.

En als je die kan gebruiken om te leren dan is het makkelijker en sneller.
Je bereikt dan betere resultaten.
Daardoor hou je dan weer meer tijd over om leuke dingen te doen.

Wie is MatchinCare?

Ik ben Maudy Kruiswijk en sinds 2016 doe ik onderzoek naar leerstrategie, voornamelijk bij volwassenen.
Nadat ik mijn onderwijs opleiding heb afgerond ben ik de HBO pedagogiek gaan volgen aan de Hoge School van Amsterdam.
Meteen vanaf het begin heeft alles wat te maken heeft met de manier waarop mensen leren mijn interesse. En dat is altijd zo gebleven. Toen ik in 2015 kennis maakte met het Mils onderzoek kon ik mijn kennis rondom informatie verwerken effectief inzetten. Het Mils onderzoek geeft namelijk inzicht in de manier waarop wij het makkelijkste informatie verwerken. En dat is wat wij nodig hebben om sneller doelen te bereiken en hogere cijfers en resultaten te behalen.
Leerstrategie is de manier waarop wij als mensen informatie verwerken. En iedereen heeft daar een eigen voorkeur in.
Vaak zijn mensen zicht niet bewust van hun eigen voorkeur en op het moment dat die voorkeur duidelijk wordt gaat er ineens een wereld voor ze open.

En dat is wat mij motiveert, dat ik mensen zie opbloeien.
De werksfeer verbetert, de sfeer in de klas verbetert en ook de sfeer thuis en in de sociale omgeving. Mensen komen gewoon lekkerder in hun vel te zitten als leren en werken makkelijker gaat. En dat is ook logisch want we zijn veel uren in de week bezig met werk of school en dat heeft veel invloed op alles. En ook niet bezig met werk of school verwerken we informatie. Tv kijken, gamen, lezen, gesprekken voeren, constant komt er informatie binnen en het is fijn als dat ook blijft plakken en niet te veel energie kost.

Wat heeft jouw voorkeur? Laat mij je dat vertellen!
Maudy.